Fysiotherapie Arami - Fysiotherapie, Personal Training en Massages
Massage

Bent u gestrest, gespannen, vermoeid of heeft u verstijfde spieren en/of lichamelijke klachten? Of wilt u gewoon eens een massage of dit nou een sportmassage, ontspanningsmassage of preventieve massage is?

Als fysiotherapeut met veel kennis over het menselijke lichaam ben ik in staat professionele en vakkundige massages te geven lettend op alle structuren van het lichaam. Waarbij ik mij met mijn medische en anatomische kennis onderscheid van een reguliere masseur. 

De massage zelf kan gericht zijn op de nek, schouders, armen, bovenbenen, onderbenen en als belangrijkste de gehele rug. Extra expertise heb ik op het gebied van de nek en rug, dit doordat ik gewerkt heb in een gespecialiseerde praktijk voor nekklachten en rugklachten.

Als u verder vragen heeft of als u een afspraak wilt maken, dan kunt u gerust contact opnemen met mij.


De gunstige effecten/voordelen van een massage op een rijtje:

Ontspanning/houding:
 • Een massage kan u helpen ontspannen. Door drukte en stress hebben veel mensen last van verkrampte spieren met als gevolg nek-, schouder- en rugklachten. Een goede massage helpt niet alleen deze spieren weer te ontspannen, maar is ook goed voor de gemoedstoestand. Ook zit men lekkerder in het vel en voelt men zich fitter.  
 • Als spieren en gewrichten vrij van spanning zijn, is er ruimer bewegingsbereik mogelijk. Dat leidt dan weer tot een betere lichaamshouding.
Doorbloeding/hormonen:
 • Massage verhoogt de bloedstroom door de aderen en stimuleert de toevoer van zuurstof en bouwstoffen naar alle lichaamscellen. De lymfevaten worden ook geactiveerd. Dit alles resulteert dat afvalstoffen sneller het lichaam verlaten.
 • Massage werkt bloedverdunnend en verlaagt de bloeddruk.
 • Toename van lymfocyten. Lymfocyten zijn een type witte bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van schadelijke invloeden van buitenaf, oftewel ze zorgen voor het goed functioneren van het immuunsysteem.
 • Toename van Oxytocine. Oxytocine is een hormoon dat men een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft. Dit maakt men beter bestand tegen stress en laat het lichaam sneller tot rust komen. Deze ontspanning kan ook de slaappatronen verbeteren van mensen met slapeloosheid.
 • Cortisol-niveau neemt af. Cortisol is een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress. Een afname hiervan zorgt er dus voor dat stress vermindert.
 • Corticotropin-relasing hormoon (CRH) neemt af. CRH is een hormoon dat de aanmaak van Cortisol stimuleert. Een afname hiervan zorgt er dus voor dat stress vermindert.
 • Antidiuretisch hormoon neemt af. Dit hormoon speelt een rol in agressief gedrag. 
 • Massage stimuleert het lymfestelsel. Het lymfestelsel transporteert weefselvocht vanuit het celweefsel naar het hart, waardoor zwellingen verminderen. Door massage transporteren ook de samentrekkende spieren het weefselvocht door het lichaam. Dit verklaart waarom het masseren van voeten en enkels vochtophoping in deze lichaamsdelen vermindert.
 • Verzachting van pijn. Betere circulatie kan plaatselijke pijn en referred pain verlichten. Het vrijkomen van door massage opgewekte endorfinen en andere pijnstillende neurochemische stoffen onderbreekt de pijncyclus. Chemische of fysiologische veranderingen van negatief naar positief en het vrijkomen van endorfinen door massage verminderen ook depressieve gevoelens.
Huid
 • Massage verbetert het huidweefsel, omdat dode huidcellen worden verwijderd. Het reinigt ook de zweet en talgklieren. 
 • Door de verbeterde bloedstroom, gaat de huid er frisser uitzien. Huidskleur en Huidtextuur worden verbeterd, net als de genezing van schaafwonden.
Bewustwording
 • Mensen die regelmatig massage krijgen worden zich meer bewust van hun lichaam. Hierdoor worden zij zich ook steeds bewuster van wat er in de verschillende delen van hun lichaam gebeurt. Door dit alles wordt het makkelijker om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor gezondheid en geluk. Helemaal als men niet lekker in het vel zit, depressief of onrustig is, dan kan het lichaam wel wat extra aandacht gebruiken.